leipa2

 

Onko elämässäsi etsikkoaika? Oletko alkanut pohtia hengellisiä asioita? Kyse on usein silloin Jumalan kutsusta. Jumala kutsuu sinua etsimään itseään ja LÖYTÄMÄÄN yhteyden hänen kanssaan, sillä Raamattu lupaa:

 

anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.” (Luuk. 11:9-10)

 

Jotta voisit löytää tien Jumalan yhteyteen, sinun kannattaa tutustua Raamatun Sanaan. Sanassaan Jumala itse on ilmoittanut ihmiskunnalle, miten ihminen voi pelastua.

 

Raamattu kertoo meille alkulehdillä että syntiinlakeamuksen myötä ihminen on joutunut eroon Jumalasta (1. Moos. 3). Jumala on pyhä eikä voi sallia mitään syntiä yhteydessään. Jumala on myös oikeudenmukainen, eikä voi katsoa syntiä läpi sormien vaan synti vaatii Jumalan edessä oikeudenmukaisen rangaistuksen. Jumala ilmoittaa Raamatussa, että synnin palkka on kuolema ja iankaikkinen ero Jumalasta (Room. 6:23).

 

Raamattu kertoo meille myös, että Jumala on rakkaus (1. Joh. 4:16). Hän rakastaa luomaansa ihmistä niin paljon, että hän ei voinut jäädä toimettomaksi ja antaa ihmisten kulkea kadotukseen. Rakkaudestaan ihmistä kohtaan hän lähetti oman poikansa Jeesuksen maailmaan, kärsimään viattomana meidän puolestamme sen rangaistuksen, joka meille olisi kuulunut syntiemme tähden.

 

Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.” (Joh. 3:16)

 

Me emme kykene itse sovittamaan syntejämme Jumalan edessä. Parhaat tekommekaan eivät riitä siihen. Tarvittiin Jumalan itse valmistama sovitus, johon uskomalla meille on avattu tie Jumalan yhteyteen.

 

Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.” (2. Kor. 5:19)

 

"Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.” (Joh. 14:6)

 

Raamatun mukaan usko syntyy Kristuksen sanan kuulemisesta (Room. 10:17). Nyt kun olet lukenut edellä Jumalan lupauksia ja sinussa on herännyt usko Jeesukseen, voit tunnustaa uskosi rukoilemalla Jumalaa esimerkiksi seuraavin sanoin: (tärkeää on sydämen asenne, ei niinkään se, mitä sanoja käytät):

 

Rakas Jeesus. Kiitos, että sinä rakastat minua. Kiitos, että sinä sovitit minunkin syntini. Anna minulle minun syntini anteeksi ristin työsi tähden. Tule minun elämäni Herraksi. Haluan jättää elämäni sinun hyviin ja turvallisiin käsiisi. Aamen.

 

Kun nyt uskot Jeesukseen, olet Jumalan lapsi tuntui miltä tuntui, sillä pelastus ei perustu tunteisiin vaan Jumalan sanan lupauksiin.

 

Sillä "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu". (Room. 10:13)

 

Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta.” (Joh. 1:12-13)

 

Etsiydy kristillisen seurakunnan yhteyteen, lue Raamattua ja rukoile Jumalaa, jotta pääsisit kasvamaan kristittynä. Ole valmis myös tekemään parannusta asioista, jotka ymmärrät Jumalan edessä synniksi. Pyydä Jumalalta apua parannuksen tekoon. Kerro uskostasi myös muille.

 

Muista että uskoontulo ei tee sinusta täydellistä ihmistä. Edelleenkin löydät itsestäsi vikoja, puutteita ja syntiä. Jumala alkaa kuitenkin Pyhän henkensä kautta tehdä työtä sinussa ja kasvattamaan sinua. Muista kuitenkin, että pelastumisesi ei missään vaiheessa perustu siihen, kuinka hyvin onnistut kristillisessä elämässä ja kilvoituksessa. Pelastuksesi lepää VAIN ja AINOASTAAN Jeesuksen täytetyn työn perustalla. Jeesuksen uhrin tähden voit elää sellaisena kuin olet (vajavaisena, syntisenä ihmisenä) Jumalan yhteydessä ja vain hänen uhrinsa tähden pääset kerran Taivaan kotiin.

 

Siunausta!

 

J.L.