leipa2

 

Jos sinua katselee taivaasta välinpitämätön Jumala, joka kerran aikojen alussa luotuaan maailman, on tämän jälkeen lähtenyt tärkeämpiin tehtäviin, niin saatat tuntea olosi aika orvoksi katsellessasi tähtitaivaalle. Niin, tunnet kyllä sisimmässäsi, että on olemassa jonkinlainen moraalilaki, mutta kun kerran kukaan ei kuitenkaan oikeastaan todella välitä, miten elämääsi elät, niin eiköhän kannata vain ottaa kaikki ilo irti tästä lyhyestä taipaleesta. Tähtitaivaan katselua häiritsee kuitenkin se, että aina kun pysähdyt hetkeksi paikoilleen, tuo sama syvä tarkoituksettomuuden tunne pyrkii nousemaan pintaan. Haluaisit karistaa tuon tunteen pois ryntäämällä etsimään uusia voimakkaita elämyksiä jostain, mutta maltat mielesi. Nostaessasi katseesi vielä kerran taivaalle, tunnet tähtitaivaan esittävän sinulle ikäänkuin kutsun kotiin, ja se saa sinut haikealle mielelle, ja aavistelemaan, että voisiko tuolla ylhäällä sittenkin olla joku, joka välittää.

 

Jos sinua katselee taivaasta tuomitseva Jumala, joka valvoo jokaista askeltasi, tekoasi ja ajatustasi, ollen valmis rankaisemaan sinua laiminlyönneistäsi ja virheistäsi, niin tunnet olosi varmasi aika lailla pieneksi ja ahdistuneeksi. Haluaisit paeta jonnekin, minne tuo Jumalan valvova katse ei yltäisi, mutta tiedät, ettet pääse hänen katseeltaan piiloon. Siksi pyrit parhaasi mukaan elämään niin kuin Jumala tahtoo sinun elävän, onhan hän kuitenkin loppujen lopuksi hyvä Jumala. Kun illalla ylitöiden jälkeen lähdet ulos ja luot katseesi tähtitaivaalle, tunnet jo voimakasta kaipuuta kotiin. On niin raskasta elää. Kaipaat rauhaa ja vapautta, ja katsellessasi taivaalle, alat ihmeeksesi tuntea itsesi pitkästä aikaa jotenkin levollisemmaksi ja rauhallisemmaksi. Se on hyvä merkki ajattelet, sillä huomenna on rankka päivä edessä.

 

Jos sinua katselee taivaasta taivaallinen Isä, jolle olet äärettömän rakas ja arvokas, on suhteesi Jumalaan aivan erilainen kuin edellä on kuvattu. Jos olet Jumalan lapsi, sinulla on paitsi lapsen oikeudet myös lapsen velvollisuudet. Jumala rakastaa sinua äärettömän paljon ja haluaa antaa sinulle kaikkea, mitä todella tarvitset voidaksesi hyvin ja elääksesi onnellista elämää. Hän haluaa huolehtia sinusta ja varjella sinua. Luonnollisesti, koska olet lapsi etkä orja, olet itse vapaa päättämään elämästäsi. Jumala toivoo, että tekisit elämässäsi viisaita valintoja: pyrkisit siihen, mikä on hyvää ja välttäisit sitä, mikä on pahaa. Koska hän tahtoo parastasi, hän hyvän isän lailla neuvoo, ojentaa ja saattaa tarvittaessa kurittaakin sinua. Ja niin paljon Jumala sinua rakastaa, että kun tekosi ovat johtaneet peruuttamattomiin seuraamuksiin, hän oli valmis itse uhrautumaan puolestasi, jotta sinä säästyisit pahalta. Kun illalla katsot tähtitaivaalle, sydämesi puhkeaa ylistykseen, sillä niin suuri on sinun Jumalasi.

 

Raamattu opettaa, että uskomalla Jeesukseen sinäkin voit pelastua ja päästä Jumalan lapsen asemaan!

 

Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia. Sillä te ette ole saaneet orjuuden henkeä ollaksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden hengen, jossa me huudamme: "Abba! Isä!" Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia. Mutta jos olemme lapsia, niin olemme myöskin perillisiä, Jumalan perillisiä ja Kristuksen kanssaperillisiä, jos kerran yhdessä hänen kanssaan kärsimme, että me yhdessä myös kirkastuisimme.” (Room. 8: 14-17)

 

Juuso Leivonniemi