leipa2

 

”Te olette omin silmin nähneet, mitä Herra teki Baal-Peorin asiassa, kuinka Herra, sinun Jumalasi, hävitti sinun keskuudestasi jokaisen, joka lähti kulkemaan Baal-Peorin perässä. Mutta te, jotka riipuitte kiinni Herrassa, teidän Jumalassanne, te kaikki olette elossa vielä tänä päivänä.” 5.Moos. 4: 3-4

Raamatunteksti liittyy Mooseksen jäähyväispuheeseen kansalle, jossa Mooses ennen kuolemaansa käy läpi erämaavaelluksen vaiheita. Kansa oli vaeltanut 40 vuotta erämaassa ja oli nyt valmistautumassa siirtymään Jordanin ylitse ottamaan omakseen luvattua maata. Monet kansasta olivat pitkän erämaavaelluksen aikana luopuneet Herrasta ja lähteneet palvelemaan vieraita Jumalia. Jumala kuitenkin hävitti jokaisen hänestä luopuneen, niin ettei yksikään heistä päässyt luvattuun maahan.

Sen sijaan Jumala varjeli jokaisen, joka riippui kiinni Hänessä. Tässä Raamatunkohdassa ei puhuta siitä, että Jumala pelasti jokaisen, jolla oli vahva usko kaikissa tilanteissa, vaan siinä sanotaan, että Jumala pelasti jokaisen, joka RIIPPUI KIINNI HERRASSA. Vaikka erämaavaelluksen aikana oli vaikeita, välillä ylitsepääsemättömiltä tuntuvia tilanteita, nämä ihmiset eivät kääntäneet selkäänsä Jumalalle, vaan he riippuivat kaikesta huolimatta Herrassa.

Vaikka sinulla tällä hetkellä olisi vaikeaa tai uskosi horjuisi, älä lähde maailmaan, vaan riipu kiinni Herrassa. Huuda Häntä avuksi ja turvaa Häneen. Hän on luvannut pelastaa jokaisen, joka riippuu kiinni Hänessä: 

"Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni. Hän huutaa minua avuksensa, ja minä vastaan hänelle, minä olen hänen tykönänsä, kun hänellä on ahdistus, minä vapahdan hänet ja saatan hänet kunniaan. Minä ravitsen hänet pitkällä iällä ja suon hänen nähdä antamani pelastuksen." Ps. 91:14-16

Juuso Leivonniemi