leipa2

 

Missä on turvallisin paikka lampaan elää ja olla? Hyvän paimenen lähellä. Samoin on meillä. Kun vihollinen ahdistaa, niin meidän tulee hakeutua Hyvän paimenen Jeesuksen lähelle. Siellä olemme turvassa.

 

Ei lampaan itse hyödytä käydä taistoon susia ja muita petoja vastaan, huonosti siinä kävisi. Lampaan ainoa mahdollisuus on etsiytyä hyvän paimenen lähelle ja luottaa siihen, että hyvä paimen karkottaa pedot ja pitää lampaasta hyvää huolta. Samoin ei meidän hyödytä omin voimin käydä taistoon vihollista vastaan. Huonosti siinä kävisi. Kun vihollinen ahdistaa, juoskaamme Jeesuksen turviin. Hänen lähellään olemme turvassa.

 

Jeesus on ristillä sovittanut meidän kaikki syntimme ja vajavuutemme. On suurenmoista tietää, että saamme tällaisenaan elää Jumalaa lähellä ja hänen yhteydessään. Olemme vanhurskautettuja Jeesuksen veren tähden ja siksi voimme heikkoina ja vajavaisina elää Jumalan yhteydessä hänen mielisuosionsa alla.

 

Jumala ei halua tehdä meistä omavoimaisia ja itseriittoisia kristittyjä eikä meidän kannata sitä itseltämmekään vaatia. Jumala haluaa, että kasvamme täysin riippuvaisiksi Jeesuksesta. Mitä enemmän tarvitset Jeesusta, sitä autuaampi olet!

 

Juuso Leivonniemi (04.07.2023)